De ochtend van… Esther van Friday next

De ochtend van… Esther van Friday next

Omdat wij ochtendmensen zijn en we jullie graag meenemen in het favoriete ochtendmoment van mensen die ons inspireren: maak kennis met Esther van Friday next, HAY en Up To Do Good en lees hoe zij zich klaarmaakt voor de dag. 

 

Wie is Esther?

Mijn naam is Esther Blaffert en ik ben een actieve ondernemer. Ik ben dol op de zee en dropjes. Verder heb ik een haat-liefdeverhouding met mijn mobiele telefoon en mijn verjaardag. Voor mijn ontspanning lees ik graag. En energie krijg ik van koken, mijn kinderen, eten met vrienden, dansen en goede muziek.

Wat doe je overdag?

Als ondernemer houd ik mij, samen met Paulien de Vries, bezig met onze verschillende bedrijven. Sinds 2012 hebben we de HAY-winkels in Amsterdam en Rotterdam. Samen met HAY.nl zijn we bovendien met een mooi team verantwoordelijk voor het gezicht van HAY in Nederland.

Daar kwam in 2020 nog een mooi bedrijf bij: Up To Do Good. Deze winkel op Schiphol met webshop heeft enkel duurzame en vooral mooie producten die goed gemaakt zijn. De verkoopopbrengsten doneren we aan goede initiatieven.

Tot slot hebben we interieurstudio Friday next waar we ons vooral focussen op de inrichting van bedrijven die net even iets anders willen. En dat is zeker nog niet ons laatste initiatief. We hebben nog zoveel leuke plannen…

Werk is voor mij zo leuk dat het voelt als mijn hobby. Maar daar heb ik er nog meer van: ik sport bijvoorbeeld ook graag naast werk met mijn kinderen of lekker alleen. Ik ren veel en ook steeds verder. Dat doe ik op trails samen met mijn broer. Binnenkort vertrek ik naar Groenland om daar bij poollicht een run te doen. Mijn ultieme droom is de Aconcagua beklimmen in de Andes in Argentinië samen met Paulien (ze moet alleen nog wel even ‘ja’ zeggen ;-)).

Lees ook: de ochtend van fotograaf Tibo

Hoe belangrijk is slapen voor jou? 

Slapen is heel erg belangrijk voor me. Als ik niet genoeg slaap, kan ik niet goed functioneren en dat maakt me dan behoorlijk cranky. Ik heb dan ook wel tussen de zeven en acht uur per nacht nodig.

Jouw ochtend ziet er zo uit… 

Doordeweeks sta ik vroeg op en zorg ik dat mijn jongste zoon op tijd op school is. Daarna is mijn koffiemoment en plan ik mijn dag. De weekenden zijn vaak ook vroeg, omdat alle kinderen sporten en ik het leuk vind om te gaan kijken. Maar zondag is de rustdag. Dan lees ik mijn krantje in bed en start ik de dag heerlijk rustig.

Elke dag drink ik eerst koffie bij mijn favoriete koffietentje. Daarna begint de hectiek van de dag. Ik neem daarom niet altijd tijd voor een ontbijt, maar nu ik harder train zorg ik wel dat ik beter eet in de ochtend.

Als je moest kiezen tussen.: 

  • Ochtend- of avondmens? - “Zonder twijfel avond”
  • Snoozen of direct uit bed? - “Snoozen en daarna direct uit bed”
  • Koffie of thee? - “Koffie!”

Lees ook: de ochtend van Suus en Johann

Hoe ken jij Loof?

Momenteel verkopen we bij Friday next de bedden van Loof als pop-up in onze winkel. Maar ik ken Loof al heel erg lang, sinds 2009. Ik ben dan ook fan vanaf het eerste uur. Niet alleen van het merk, maar juist ook van de eigenaar, Ward van Zandvoort, die met veel liefde en overtuiging met Loof bezig is. Mooi om te zien!

Loof is echt een merk met ‘heritage’, hoog van kwaliteit en met oog voor detail. Daar word ik erg blij van. Mijn favorieten uit de collectie zijn het Basket bed en de houten wandplank Shelve.

Benieuwd naar meer van Esther en Friday next? Kom de showroom ontdekken. Je vindt Friday next op onderstaand adres.

Friday next
Pilotenstraat 18 C
1059 CJ Amsterdam