Thuis bij Soof logeren in het land van Maas & Waal

Thuis bij Soof logeren in het land van Maas & Waal

Guest apartment Housewarming: voel je welkom in Antwerpen Aan het lezen... Thuis bij Soof logeren in het land van Maas & Waal 5 minuten Volgende De ochtend van… Esther van Friday next
Liggend tussen de twee rivieren Maas en Waal ligt het kleinste Hanzestadje van Nederland: Maasbommel. Hier vind je rust en sereniteit. Wakker worden met fluitende vogeltjes, wandelen in de prachtige natuur en een frisse ochtendduik nemen in een van de kraakheldere rivieren; hier kun je genieten. Middenin dit gebied vind je Thuis bij Soof, de B&B van Sophie Herregraven-van Zandvoort (inderdaad, de zus van). Wij spraken haar over alles dat de Bed en Breakfast én de omgeving je te bieden hebben. 

Wat maakt jouw B&B zo bijzonder?

De ligging van onze plek aan het water, de rust en het Scandinavische sfeertje dat onze B&B uitstraalt. Je vindt Thuis bij Soof aan een dijk met aan de andere kant de plas ‘De Gouden Ham’. Dit prachtige stukje natuur biedt heerlijke wandelingen of fietstochten langs het water, waar je kunt genieten van de rust. Met meerdere havens op loopafstand, kunnen gasten ook hun boot aanmeren om hier te komen overnachten.

Wat maakt jouw B&B zo bijzonder? Zou je ons wat kunnen vertellen over de plek waarin jullie B&B zich bevindt?

Onze Bed & Breakfast bevindt zich in het kleinste Hanzestadje van Nederland:
Maasbommel, wat gelegen is in het Land van Maas en Waal. Dit dorp kent een lange, roerige geschiedenis. Door de strategische ligging was Maasbommel een schakel in het grote Noord-Europese Hanzenetwerk. Rond de vijftiende eeuw was het een bijstad van Hanzestad Nijmegen. Destijds stond Maasbommel vooral bekend om de visserij en mandenmakers. Het stadje werd daarom ook wel de Snoekenstad genoemd.

Tegenwoordig kom je hier vooral voor je rust en ontspanning. De natuur hier is prachtig. Over de dijken kun je heerlijk fietsen, of wandelen langs het water. Op loop -of fietsafstand vind je hier in de buurt drie restaurants waar je goed kunt eten. En als je het water wilt verkennen kun je een bootje of sup huren. Maar je kunt de rust ook afwisselen met de drukte, want als je zin hebt in een stadsbezoek, vind je op 30 minuten afstand de steden Nijmegen, Den Bosch en Arnhem. Kortom, er is te veel om op te noemen!

Hoe belangrijk is een goed ontbijt voor jou?

Gezonde voeding is heel belangrijk voor ons, en ik houd enorm van koken. Bij ons kunnen gasten ervoor kiezen een ontbijtje bij te boeken. Alle producten die we dan serveren zijn verse, biologische (streek)producten. Zo heeft de plaatselijke bakker speciaal voor de gasten van Thuis bij Soof een zuurdesem bolletje samengesteld voor twee personen. Dit krijgen ze warm op de kamer geserveerd. Heerlijk, toch?

Verder serveren we biologische Griekse yoghurt met vers fruit en granola of kun je kiezen voor verse eitjes van onze kippen. Ook met allergieën kunnen we rekening houden. Voor ieder dus wat wils.

Bij Loof gaat het natuurlijk over een goede nachtrust. Hoe belangrijk is het bed/matras in jullie B&B? 

Het bed is heel belangrijk. De bedden en matrassen van Loof in onze B&B zijn dan ook echt van toegevoegde waarde. Gasten betalen om hier te mogen slapen. Dan wil je dat het bed echt goed is. Uit de positieve reacties blijkt dat dit enorm wordt gewaardeerd. Er is nog geen gast weggegaan die heeft gezegd dat ze niet heerlijk geslapen heeft. Daar kan ik dan zo van genieten, en het is ook een compliment voor jullie!

Wanneer je zelf een nachtje weg bent, waar let je dan op?  

Gastvrijheid en sfeer zijn erg belangrijk voor mij, maar tegelijkertijd ook privacy. Je wilt je welkom voelen als je ergens komt. Daarnaast vind ik frisheid erg belangrijk, zoals fris, wit beddengoed en witte handdoeken. Ook houd ik van natuurlijke materialen, zoals hout, een Scandinavisch of zelfs Japans sfeertje en warme pastelkleuren.

Sfeer, frisheid en natuurlijk materialen zie je dan ook terug in onze eigen B&B. Daarnaast zorg ik altijd voor een vers bloemetje op tafel om onze gasten welkom te heten. Zo komen ze ook echt thuis, horen we van bijna iedere gast terug. Dat is heel leuk om te horen, want onze B&B heet ‘Thuis bij Soof’.

Zelf Thuis bij Soof logeren?
Boek via de website van Thuis bij Soof je kamer, mét Loof-bed.

Laat je ons weten hoe je geslapen hebt? 

Over de eigenaren

Thuis bij Soof is een bed and breakfast gerund door Emiel en Sophie. Sophie was 20 jaar lang professioneel dressuuramazone, en als ZZP’er loonadviseur in de agrarische sector. Emiel is ondernemer en eigenaar van H&R Bouwkundig Ingenieursbureau Nijmegen B.V.

Toen hun paardenstal leeg kwam te staan, zochten Emiel en Sophie een nieuwe bestemming. Vanuit haar liefde voor mensen, de plek, verzorgen en tuinieren, en zijn ervaring als bouwkundig ingenieur, besloten ze haar wens in vervulling te brengen: een B&B oprichten. Op 1 maart 2022 openden de deuren van Thuis bij Soof.


Over Thuis bij Soof:
- Eigenaren: Emiel & Sophie
- Locatie: Maasbommel
- Prijs (2-persoonskamer): €90 p.n.
- Ontbijt (los bij te boeken): €15