Makers van houten bedden sinds 1946.

Kwaliteit. Oog voor detail. Dat is al drie generaties de simpele maar sterke basis van Loof. Door Jan van Zandvoort begonnen als meubelfabriek in het Gelderse Boven-Leeuwen. Bij het ontwerpen en maken van houten bedden putten kleinzoon Ward en zijn team nog dagelijks inspiratie uit het oude vakmanschap.

Boven-Leeuwen, het land van Maas en Waal, 1946. Vol positieve energie start Jan van Zandvoort samen met twee partners een kleine meubelfabriek in zijn woonplaats. Specialiteit: houten meubelen. Het gaat goed en zoon Ton bouwt het familiebedrijf uit en bouwt een nieuwe fabriek in het naast gelegen Druten. Onder de naam Treco – wat staat voor trend & comfort – bloeit de firma als maker van moderne meubels voor de slaapkamer.

In 2008 treedt Ward van Zandvoort in de voetsporen van zijn vader en grootvader. Eerst onder de naam Trecompany en sinds 2016 als Loof, een inspirerende naam die recht doet aan de kern van de zaak: hout. Dit is de hoogwaardige basis voor elk bed.

Onze waarden

Loof staat voor werken met hout, voor eerlijke materialen met een natuurlijke afwerking en een serene geometrie, voor kwaliteit en voor tijdloze ontwerpen die je door de jaren heen zult blijven koesteren.

Wij geloven in persoonlijk contact waardoor we elkaar inspireren en zelf ontplooien. Zoals boombladeren (loof dus) zich ontvouwen en gezamenlijk een geheel vormen. Zo ontwikkelen wij onszelf en omringen wij ons door even zo inspirerende partijen.

Hout en duurzaamheid

Hout is een heerlijk materiaal. Het is een natuurlijk materiaal waardoor elk meubel haar eigen karakter en uitstraling heeft. Het voelt ook fijn aan en heeft een heerlijke geur. Er is wat ons betreft niks mooier dan een net geschuurd houten paneel waar het stof van het schuurproces nog op zit.

Wij werken voor onze producten hoofdzakelijk met gelaagd berken, of terwijl, berken multiplex. Het is een prachtig materiaal om te zien maar tegelijkertijd ook uiterst duurzaam. Zo wordt efficiënter gebruik gemaakt van het hout. De anders minderwaardige stukken van de boom worden gewoon gebruikt, bijvoorbeeld voor de binnenlagen van het multiplex. Door de gekruiste lagen ontstaat een zeer stevige constructie van diverse houtlagen. Door deze bijzondere techniek heeft het hout nauwelijks nog kans om te gaan werken.

Onze producten zijn daarnaast zo gemaakt dat ze een leven lang mee gaan. Niet alleen omdat het hout dat we toepassen zo duurzaam is maar ook door de verbindingen die we gebruiken. Zo kunnen onze bedden zonder problemen 10-tallen keren gedemonteerd en weer gemonteerd kunnen worden. En mocht er, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing, toch een onderdeel stuk gaan, dan is deze heel eenvoudig weer te vervangen voor een nieuwe.

Vormgeving

Eenvoud. Dat is wat we zoeken bij het ontwerpen van onze producten. We streven naar een verfijnde vormentaal die je emoties en zintuigen rust geven. Samen met onze ontwerpers laten we ons graag inspireren door de Japanse en Scandinavische levenswijze en combineren dat met het pragmatische van Dutch Design. Het doel is een meubel dat mooi is door haar eenvoud. We houden niet van tierelantijnen en kiezen daarom altijd voor logische, simplistische vormen. Op deze manier gaat een meubel ook nooit vervelen en wordt deze eigenlijk in de loop der jaren alleen maar mooier. 

Gemaakt in Nederland

Net als in 1946 en de periode van Treco in Druten vindt de productie van onze collectie volledig plaats in een fabriek in Nederland, in Oostzaan om precies te zijn. Hier worden de producten gezaagd, gefreesd, geschuurd en afgewerkt. Als laatste wordt alles zorgvuldig verpakt en gereed gemaakt voor verzending.