FAQ

Showroom

In principe werken wij alleen op afspraak. Op deze manier weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben en je ook ongestoord en in alles rust ons matras kunt uitproberen.

Maak een afspraak via onze afsprakenplanner. Deze is te vinden op onze homepage onder ‘bezoek onze showroom’ of via deze link.

Bestelling

Onze levertijd is 8 weken. Op het moment dat de bestelling klaar is zal onze transporteur Huisman Transport per mail en/of telefoon contact met je opnemen om een geschikte leverdag en -tijd af te stemmen.

Wij vinden het belangrijk dat je blij en tevreden bent met je bed. Mocht dit om welke reden dan ook niet het geval zijn dan zoeken we altijd naar een passende oplossing. Neem in dit geval contact met ons op via hello@loof.nl

Nadat je de bestelling hebt geplaatst wordt deze vrijwel direct in onze productieplanning opgenomen. Op dat moment is de bestelling helaas niet meer te wijzingen. Neem in dit geval contact met ons op via hello@loof.nl zodat we kunnen kijken wat er mogelijk is.

Je kan een bestelling plaatsen via onze webshop maar je kan ons ook gewoon een mailtje sturen naar hello@loof.nl. We maken dan graag een offerte voor je.

Betaling

Wij hanteren normaal gesproken een 100% vooruitbetaling maar mocht je toch liever eerst een aanbetaling doen neem dan even contact met ons op via hello@loof.nl of via de whatsapp knop op onze website dan zoeken we naar een oplossing die voor ons beide werkt.

Via onze webshop kan je betalen met iDEAL, creditcard en Paypal. Mocht je willen betalen via een normale bankoverschrijving dan kan dat natuurlijk ook. Neem ik dit geval even contact met ons op via hello@loof.nl.

Levering & Montage

Levering van jouw bestelling is bij de prijs inbegrepen. Mocht je gebruik willen maken van de montageservice voor het monteren van je bed dan rekenen wij hiervoor een bijdrage van 175 euro voor Nederland en 200 euro voor Belgie.

Levering van jouw bestelling is bij de prijs inbegrepen. Mocht je gebruik willen maken van de montageservice voor het monteren van je bed dan rekenen wij hiervoor een bijdrage van 175 euro voor Nederland en 200 euro voor Belgie.

Het is niet moeilijk om een Loof bed te monteren. Er zit ook een montage handleiding bij het bed om je hierbij te helpen. Je moet er alleen wel een beetje zin in hebben :-).

Jazeker, wij leveren tot in je slaapkamer :-).

Een Loof bed wordt in losse pakketten, verpakt in karton, geleverd. Dit geldt ook voor de nachtkastjes en spiegels. De lattenbodems zijn wel reeds gemonteerd.

Dat is geen enkel probleem. Je kunt dit zelf afstemmen met Huisman transport, onze transporteur. Mocht je bestelling al gereed zijn maar je kan het nog niet ontvangen dan slaan we het gewoon even tijdig voor je op in ons magazijn, ook bij Huisman.

Nadat je de bestelling hebt geplaatst wordt deze vrijwel direct in onze productieplanning opgenomen. Op dat moment is de bestelling helaas niet meer te annuleren. Neem in dit geval contact met ons op via hello@loof.nl zodat we kunnen kijken wat er mogelijk is.

Matras

Ons pocketvering matras wordt handmatig gemaakt in de fabriek van Peggy & Filip, een prachtig familiebedrijf in België.

Het beste is natuurlijk om even langs te komen in onze showroom maar je kan ook onze matraswijzer raadplegen. Hiermee kan je op basis van lengte en gewicht de juiste hardheid bepalen. Daarnaast werken we samen met een aantal b&b's in Nederland en Belgie waar je ons matras ook een nachtje kunt uitproberen.

Ja, we bieden een proefperiode van 30 dagen waarin je het matras in alles rust en in je eigen slaapkamer kunt uitproberen. Mocht je in deze periode toch niet blij zijn met de hardheid van je matras dan kan je het matras omruilen voor een andere hardheid. Lees hier meer over retouren.

In onze showroom in Zaandam en bij een aantal b&b's in Nederland en Belgie (vraag ons naar de mogelijkheden). Daarnaast kan je natuurlijk 30 dagen thuis proefslapen.

Over het algemeen moet je lichaam binnen 2 weken wel gewend zijn aan je nieuwe matras.

De levensduur van ons matras is 10-12 jaar. Dit komt omdat de materialen die wij voor ons matras gebruiken lang hun eigenschappen behouden zoals bijvoorbeeld het koudschuim en de pocketveren. Hierbij is het wel van belang dat je het matras regelmatig keert (minimaal ieder kwartaal). Wij raden het ook aan om een matrasbeschermer/ molton te gebruiken. Op deze manier blijft je matras mooi schoon.

Ja, wij raden aan om je matras 1x per maand te keren. Omdat ons matras 7 comfort zones heeft en symmetrisch is opgebouwd kan je het matras omkeren (onderkant naar bovenkant) en omdraaien (hoofdeinde verplaatsen naar voeteneind)

Ons Morning matras is duurzaam omdat de materialen die we erin verwerken lang hun eigenschappen behouden. Zo is het koudschuin dat we gebruiken Certipur gecertificeerd. Het geregistreerde CertiPUR Label verwijst naar de veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties op het gebied van kwalitatief hoog waardige (koud) schuimen. Alleen producenten die voldoen aan strikte veiligheids-, gezondheids- en milieueisen mogen gebruik maken van dit label.

Wij kunnen zeker je oude bed en/of matras meenemen en afvoeren. Hiervoor rekenen we een bijdrage van 50 euro. Het oude matras brengen we naar RetourMatras, een bedrijf dat afgedankte matrassen recycled tot nieuwe grondstoffen en daarmee een mooie bijdrage levert aan een duurzamere wereld. Mocht je gebruik willen maken van deze service neem dan even contact met ons op via hello@loof.nl

Bedframes

Onze bedden en ook alle overige producten van hout zoals nachtkastjes en onze spiegels worden gemaakt in een meubelfabriek in Oostzaan.

Onze bedden zijn beschikbaar in de volgende afmetingen:

140x200 / 140x210 / 140x220

160x200 / 160x210 / 160x220

180x200 / 180x210 / 180x220

200x200 / 200x210 / 200x220

Vooropgesteld vinden we berken multiplex een erg mooi materiaal. Omdat het materiaal is opgebouwd uit dunne laagjes hout krijg je namelijk een mooie lijnenspel, zeker daar wat grote rondingen zitten zoals bijvoorbeeld op het hoofdbord van het Basket bed.

Maar minimaal zo belangrijk is dat hout van de boom efficiënter wordt gebruikt, doordat de binnenlagen gemaakt kunnen worden van de minder kwalitatieve delen van de boom. Hierdoor is het een erg duurzaam materiaal.

Al onze bedden worden afgewerkt met een olie van Monocoat. Deze houtolie biedt ijzersterke bescherming, is duurzaam én ook nog milieuvriendelijk. Monocoat houtolie is uniek omdat het in 1 enkele laag het hout beschermt tegen slijtage, viezigheid en zonlicht.

De olie is een ecologisch product gemaakt van lijnzaadolie en bevatten 0% VOC (Volatile Organic Compounds). Dat laatste wil zeggen dat er geen schadelijke dampen vrijkomen voor het milieu bij de productie en tijdens het verwerken.

In principe is het niet nodig om het hout te onderhouden maar de Monocoat Universal Maintenance Oil is een onderhoudsolie voor het opfrissen van hout. Laat het ons weten mocht je hier meer over willen weten.

Je bent van harte welkom in onze showroom in Zaandam waar je al onze bedden kunt zien en tevens kunt proefliggen op ons pocketvering matras. Daarnaast werken we samen met een aantal B&B's in Nederland en Belgie waar je terrecht kunt om even te kijken of proef te liggen. Je kan er natuurlijk ook een weekendje weg boeken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Garantie & Service

Wij geven op al onze producten een garantie van 10 jaar.

Hier vind je meer over op onze pagina 'retouren' onderaan op onze homepage.