De ochtend van.. Aline en Wouter van B&B Noorderbed

De ochtend van.. Aline en Wouter van B&B Noorderbed

Ontdek de magie van het HEMbrugterrein Aan het lezen... De ochtend van.. Aline en Wouter van B&B Noorderbed 5 minuten Volgende Dit doet de winter met jouw slaap
Rust, ontprikkelen en voldoende opladen. Voor ons als makers van bedden zijn het belangrijke thema’s om in het dagelijks leven te integreren. We gingen erover in gesprek met Aline en Wouter, eigenaren van B&B Noorderbed in Amsterdam.

Wie zijn Wouter en Aline buiten B&B eigenaren?
“Historicus, maar ik spendeer het grootste deel van mijn tijd eigenlijk wel écht aan de Bed and Breakfast. Ik krijg er heel veel energie van”, geeft Wouter aan. “Ik ben kunstenaar en pedagoog, en vanuit die interesses heb ik enorm genoten van het inrichten van de B&B. Ik houd ervan om ruimtes heel puur te houden. Prachtige materialen als hout spreken voor zichzelf en hebben verder niets nodig”, vult Aline het antwoord aan.


Hoe ziet een gemiddelde ochtend met een B&B er voor jullie uit?
“Ik sta altijd als eerste op, rond 6.30u. Dat is overigens niet voor de B&B, maar voor onszelf. Ik maak dan mezelf klaar voor de dag en zet koffie”, licht Wouter toe. Aline neemt lachend het woord over: “En dan komt hij mij om 7.00u met koffie uit bed halen!”

Even later wordt ook hun zoontje uit bed gehaald en klaargemaakt voor school, waarna de werkdag van start gaat. “Tijdens wisseldagen beginnen we rond 11.00u met alle werkzaamheden: bedden verschonen, de badkamer poetsen, stoffen, dweilen, wassen.. alles moet gebeuren”. “En dat duurt toch zeker wel 4 tot 6 uur. We vinden het belangrijk dat het écht weer schoon en fris is wanneer ‘s middags de nieuwe gasten inchecken”, licht Aline nog extra toe. 

 Lees ook: De ochtend van.. Hanneke Tsujimaru


Hoe zorgen jullie voor voldoende rust tijdens zo’n drukke wisseldag?
“We hebben best een hectisch leven met de B&B, onze andere werkzaamheden en natuurlijk de zorg voor onze zoon. Rust is dus iets wat we bewust moeten toevoegen aan onze dagen. Het zijn vaak vrij korte momenten die we ten volle willen benutten, zoals met een fijne wandeling”, legt Wouter ons uit.

“Rust is ontzettend belangrijk voor ons. Het was dan ook het uitgangspunt voor deze B&B: een plek om te ontprikkelen. In de kamers van de B&B, in het atelier.. Alle plekken zijn zo ingericht dat ze een kalmerende werking hebben. De Loof bedden passen daar perfect bij”, vertelt Aline. “Er zijn ook geen tv’s in de B&B, waar sommige gasten wel even aan moeten wennen. Maar het was voor ons belangrijk om zo min mogelijk prikkels aan de ruimte toe te voegen”, vult Wouter aan.

Meer weten over het inrichten van een kalmerende slaapplek? Lees ook ons blog over hoe je een rustgevende Scandinavische slaapkamer creëert.

 Hoe zijn jullie met Loof in aanraking gekomen?
“Via Instagram!”, vertelt Aline enthousiast. “Ik was op zoek naar houten bedden voor de slaapkamers in de B&B, maar kwam vooral Duitse ontwerpen tegen. Dat wilde ik niet. Ik wilde de inrichting juist graag Nederlands houden en vond ook duurzaamheid belangrijk. Toen ik zag dat Ward, de eigenaar van Loof, op zoek was naar B&B’s om mee samen te werken heb ik meteen gereageerd.

Inmiddels vind je niet alleen in de slaapkamers van de B&B de bedden en matrassen van Loof, maar ook in de eigen slaapkamer van Wouter en Aline. “Het zachte en speelse ontwerp spreekt me enorm aan, het is zo esthetisch”.

“Die positieve reacties krijgen we ook terug van onze gasten. Sommigen laten niet alleen weten dat ze de ruimte mooi vinden of een fijne tijd hebben gehad, maar nemen echt de moeite om de bedden apart te beoordelen in de reviews die ze achterlaten. Dat doet ons goed!”, vertelt Wouter nog. Ook hun schattige zoontje verschijnt nog even kort in beeld om het antwoord aan te sterken: “Het bed is heel lekker om op te slapen!”

 Nog wat snelle weetjes als afsluiter..

  • Ochtendmens of nachtbraker: “We zijn toch wel nachtbrakers. Maar sinds de geboorte van onze zoon staan we toch bijna elke dag vroeg op”, antwoord Wouter.
  • Snoozen of direct uit bed: “Één keer snoozen en dan eruit”, antwoordt Wouter. “Ik ga er meteen uit, maar dat komt omdat ik gewekt wordt met koffie!”, lacht Aline.
  • Koffie of thee: “Koffie. Voor ons beide”, antwoordt Aline.
  • Meteen ontbijten of pas na een paar uur: “Daar zijn we wel anders in. Ik ontbijt eigenlijk meteen”, geeft Wouter aan. “En ik pas later op de ochtend”, licht Aline toe.Benieuwd naar duurzame en familievriendelijke B&B Noorderbed van Aline en Wouter? Je volgt deze mooie plek op Instagram via @Noorderbed.