Van welke thee slaap jij als een roosje?  Ontdek welke kruiden je slaap bevorderen.

Van welke thee slaap jij als een roosje? Ontdek welke kruiden je slaap bevorderen.

Je vindt ze al lang niet meer alleen in de natuurwinkel. Ook in supermarkten kun je allerlei kruidentheeën kopen die een goede nachtrust beloven.

Een opgeruimd slaapvertrek. Zo creëer je dat. Aan het lezen... Van welke thee slaap jij als een roosje? Ontdek welke kruiden je slaap bevorderen. 3 minuten Volgende Slapen op zijn Scandinavisch! De voordelen van een koude slaapkamer.
Je vindt ze al lang niet meer alleen in de natuurwinkel. Ook in supermarkten kun je diverse kruidentheeën kopen die een goede nachtrust beloven. Goede nachtrust van Zonnatura, Sleepy Time van Celestial, Night Time van Pukka, Snore & Peace van Clipper… Kun je door de bomen het bos niet meer zien? Vind hier een lijstje van kruiden die bewezen effectief zijn.

Kamille

Kamille is één van de meest populaire ingrediënten voor ontspannende kruidenthee en staat bekend om zijn kalmerende werking. Kamille bevat onder andere het antioxidant genaamd apigenin wat angst vermindert en slapeloosheid behandelt. Drink deze thee voor het slapengaan en grote kans dat je sneller in slaap valt en minder vaak wakker wordt.

Citroenmelisse

Citroenmelisse behoort tot de muntfamilie en staat vooral bekend als de plant die de gewoonte heeft om tuinen te overwoekeren. Toch heeft deze plant wel degelijk goede eigenschappen. Citroenmelisse wordt namelijk al eeuwenlang toegepast om stress te verminderen en slaap te verbeteren. Onderzoek laat zien dat symptomen van slapeloosheid verminderen bij regelmatig gebruik.

Lavendel

Als je veel aan je hoofd hebt of als je onder spanning staat, slaap je ook een stuk slechter. Niets is zo ontspannend als de geur van lavendel. De bloemen helpen je te ontspannen en je zenuwen te kalmeren. Kortom, een perfect hulpmiddel om beter te slapen. Én je raadt het al, hoe vaker je lavendelthee drinkt, hoe beter het effect.

Valeriaanwortel

Valeriaan is een van de bekendste natuurlijke kalmeringsmiddelen. Bij regelmatig gebruik is het goed tegen slapeloosheid, nervositeit, stress, angst en hoofdpijnen. Uit onderzoek blijkt dat mensen sneller in slaap vallen, minder ’s nachts wakker worden en een verbeterde slaap kwaliteit ervaren. Én dat allemaal zonder bijwerkingen.


Munt

Munt werkt kalmerend en helpt bij het loslaten van emoties en gedachtes. Vooral als gedachtes en spanning vast zitten in de vorm van spanningshoofdpijn, dan is het tijd voor een ontspannend kopje muntthee. Loslaten was nog nooit zó makkelijk. Dus zorg ervoor dat je een muntplantje in huis hebt en maak je eigen verse muntthee voor het slapen gaan.

 

Niet alleen de kruiden stimuleren de nachtrust, ook het theeritueel op zich zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt. Doordat het een dagelijkse gewoonte is, herkent je lichaam het ritueel en komt het automatisch in een soort rustmodus. Wij zweren in bij een mix van kamille, citroen melisse en munt. Geniet van je rustgevende kop thee!