Tips om die heerlijke oase van rust te creëren in je slaapkamer

Tips om die heerlijke oase van rust te creëren in je slaapkamer

Schoon beddengoed. Tips door lifestyle blogger Kyra de Vreeze Aan het lezen... Tips om die heerlijke oase van rust te creëren in je slaapkamer 2 minuten Volgende Styling tips voor je slaapkamer van April and May - deel 1
Het zomerseizoen is weer over en dat betekent dat we weer een goede reden hebben om aan de slag te gaan in ons huis en dan bedoelen wij bij Loof.. in je slaapkamer! De herfst wordt langzaam zichtbaar, de avonden worden korter en we gaan de komende maanden weer meer tijd in onze slaapkamer doorbrengen. Bij Loof hebben we een lichte voorkeur voor kalme slaapkamers waar je echt even tot rust kan komen. Maar hoe creëer je dat? 

 

Hierbij een aantal tips: 
  1. Kies voor natuurlijke materialen zoals hout. Je kunt dit terug terug laten komen in de grotere meubels zoals bijvoorbeeld het bedframe maar denk ook aan de aankleding zoals houten nachtkastjes, fotolijsten, accessoires of een hanglamp. 
  1. Stijl je beddengoed af met de rest van de kamer. Kies bijvoorbeeld voor linnen beddengoed. Linnen heeft niet alleen een natuurlijke uitstraling maar reguleert ook goed de warmte, kou en vocht. Het draagt daardoor zorg voor luchtige nachten in de zomer en warme nachten in de winter en is bovendien uitermate geschikt voor mensen die veel transpireren. Want, linnen droogt snel.
  1. Probeer de slaapkamer rustig te houden door middel van natuurlijke kleuren. Denk hierbij aan een wit, beige of warm grijs. Door alle wanden in een rustige tint te schilderen creëer je een luxe eenheid. Wees niet bang om te kiezen voor een iets warmere of donkere tint⁠ want je slaapkamer mag best een knusse en warme plek zijn waar je je ’s avonds lekker in kan terug trekken. ⁠
  1. Verlichting kan een kamer maken of breken. In je slaapkamer wil je je lichaam en geest voorbereiden op een rustige nacht en wil je ’s ochtends ook langzaam en rustig wakker worden. Kies daarom voor warm licht in plaats van wit licht. Wit licht zorgt ervoor dat je hersenen actief blijven waardoor je moeilijker in slaap kunt vallen. Een dimmer kan er voor zorgen dat je ‘s avonds een ontspannen sfeer kunt creëren en zorgt er ook voor dat je 's ochtends nog rustig kunt opstarten. Maak je slaapkamer af door middel van een verfijnd wand- of tafellampje. 
 
Foto credits: Thibault De Schepper