Goed slapen begint bij een goed matras. Maak kennis met de makers

Goed slapen begint bij een goed matras. Maak kennis met de makers

Scandinavische lifestyle - Zo maak je van je slaapkamer een minimalistische rustplek Aan het lezen... Goed slapen begint bij een goed matras. Maak kennis met de makers 5 minuten Volgende De ochtend van... Hanneke Tsujimaru
Je nachtrust gaat veel verder dan alleen lekker slapen in een fijn bed. Daar weten onze matrassenmakers Peggy & Filip van DV Bedding alles van. Slapen in een gezonde omgeving dankzij natuurlijke materialen en de juiste hoeveelheid ondersteuning is voor dit familiebedrijf het belangrijkste dat er is. Ecologie en ergonomie komen daarom samen in elk matras dat zij met de hand fabriceren. Hoe doen ze dat? Wat maken ze precies? En hoe is de samenwerking met Loof tot stand gekomen? Dat lees je in deze blog. 

 Op eigen wijze hoogwaardige matrassen produceren, dat is wat DV Bedding al sinds 1945 doet. Wat begon als productie van één matras per dag dat vervoerd werd per trein, groeide uit tot een bedrijf waar meer dan 200 mensen werkten. Maar een brand verwoestte alles en de wederopbouw ging niet van een leien dakje. Na enkele lastige jaren, besloot kleinzoon Filip na zijn studie het bedrijf voort te zetten uit respect voor zijn grootvader. Een ingrijpende reorganisatie volgde, waarna hij besloot de focus te verleggen naar betere materialen, betere matrassen en een betere clientèle. Sindsdien levert het bedrijf enkel nog aan speciaalzaken met hoge kennis en waardering voor goede producten, zoals Loof. 

Wat maken jullie?

Wij maken boxsprings, matrassen en lattenbodems voor beddenspeciaalzaken. Bij al onze producten willen wij een hoge kwaliteit kunnen garanderen. Daarom werken wij uitsluitend met stabiele leveranciers die continu hetzelfde kunnen leveren, en waar we 100% op kunnen vertrouwen. Je betaalt er misschien wat meer voor, maar je weet wel zeker dat het goed is. Dat vinden wij heel belangrijk. 

Voor Loof maken wij de matrassen. Hier gebruiken wij natuurlijke materialen voor, zoals wol, zijde en kasjmier uit Nederland, en linnen en katoen uit België. De pocketvering halen wij uit Zweden. Ook hier kiezen wij onze leveranciers zorgvuldig, voor de kwaliteit en korte ketens. De wol uit Nederland komt bijvoorbeeld van een ambachtelijk familiebedrijf. Dit zijn wat oudere mensen die met wat oudere machines werken en juist daarom die mooie kwaliteit kunnen leveren. 

Als basis voor de matrassen gebruiken we pocketveren die iedereen moeten kunnen dienen. Verder gebruiken we wol, alpacawol, zijde, polyester watten en linnen. Allemaal kwalitatieve, natuurlijke grondstoffen die van nature ergonomische en duurzame eigenschappen bevatten. 

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen? 

In 2013 kwam Ward bij ons terecht omdat hij op zoek was naar een goede partij voor een matras. Hij had een bepaald concept in gedachten en kwam daarmee naar ons. We hadden meteen een persoonlijke klik wat natuurlijk altijd prettig is. We hadden weinig woorden nodig om aan elkaar duidelijk te maken wat we bedoelden en zo kwamen we uiteindelijk uit op het huidige matras van Loof: het "ultieme" Loof matras.

Bij mensen zoals Ward met een bedrijf zoals Loof zijn de producten goed uitgekiend. Hij wil werken met een matras dat perfect in balans is, gemaakt met goede producten in plaats van massaproductie. Het totaalconcept is mooi. Goed afgewerkt. Hij staat, net als wij, achter zijn producten die op eerlijke wijze tot stand komen. De prijs-kwaliteitverhouding is mooi. Wij waarderen dan ook zeer de uitstraling van zijn bedrijf, zijn producten en onze goede samenwerking met hem. 

Kun je ons meenemen in jullie maakproces?

Allereerst hebben we de producten samen ontwikkeld. In de basis gebruiken we hier natuurlijke materialen voor, wat natuurlijk mooi aansluit bij Loof. Die producten verwerken we: we verlijmen de matrassen en steppen de materialen om boven en onderaan de kern te bekleden. Als de kern bekleed is, tapen we het matras dicht met een tape-machine. 

Eenmaal getapet, kijken we het matras helemaal handmatig na. Ook meten we alles na om zeker te zijn dat alles correct in verhouding is. We pakken het matras zorgvuldig in en daarmee is de productie van het matras afgerond. Loof wordt vervolgens op de hoogte gesteld en hun transporteur 'Huisman transport' zorgt vervolgens voor het vervoer van het matras. 

In principe kunnen we al binnen twee dagen een volledig, handgemaakt matras afleveren. Maar we produceren niet meer per keer/ matras, zoals we vroeger deden. We hebben een productielijn lopen die wekelijks doorlopen wordt waarin de verschillende stappen voor alle matrassen tegelijk worden uitgevoerd. Zo kunnen we efficient produceren zonder dat er te lange levertijden ontstaan. 

Wat is belangrijk voor jullie bedrijf?

Duurzaamheid speelt voor ons een belangrijke rol. Wij recyclen al ons afvalmateriaal, van plastic tot schuim en karton, en kiezen voor duurzame transportopties. De nieuwe generatie beddenkopers is gewend alles online aan te schaffen. Maar die internetaankoop zorgt voor veel vervuiling. Dat proberen wij door bovenstaande aanpassingen te minimaliseren. We zijn een klein bedrijf, maar iedere aanpassing telt mee. 

Slapen in een gezonde, niet-toxische omgeving is waar wij met onze mensen voor staan. Goed slapen is essentieel voor de gezondheid. Daarom moet alles aan een bed goed zijn: de materialen, het bed, de ondersteuning, het matras en het hoofdkussen. Wij kiezen zodoende bewust voor kwalitatieve en natuurlijke grondstoffen. Zo kunnen we de perfecte match tussen ecologie en ergonomie bieden. En dat vind je allemaal terug in de bedden van Loof. 

 Zelf ervaren wat wij samen met Peggy & Filip en hun team maken?

Slapen doe je ongetwijfeld heerlijk op een matras van Loof dat rechtstreeks uit de handen van het team van Peggy & Filip komt. Wil je zelf dit vakmanschap en comfort ervaren? Ga naar onze shop voor meer informatie, of kom eens proefliggen in onze gloednieuwe showroom in Zaandam.