Guest apartment Housewarming: voel je welkom in Antwerpen

Guest apartment Housewarming: voel je welkom in Antwerpen

De ochtend van Linda Aan het lezen... Guest apartment Housewarming: voel je welkom in Antwerpen 7 minuten Volgende Thuis bij Soof logeren in het land van Maas & Waal
Bruisend Antwerpen heeft, naast de bekende toeristische trekpleisters, ook nog een aantal authentieke stukjes. Daar ontdek je een minder bekend maar ook prachtig gezicht van deze fijne stad. Kalm, authentiek en gezellig. Sleutelwoorden die zich meteen lenen om het guest apartment van Gaetan en Wout te introduceren. Ga je Antwerpen Zuid (of zoals Antwerpenaren het noemen: Het Zuid) ontdekken? Breng dan zeker een nacht door in het prachtig gerenoveerde herenhuis van Housewarming in het hart van Het Zuid. Gaetan en Wout vertellen graag over de bijzonder geslaagde combinatie tussen een experience store en een guest apartment in Antwerpen Zuid.

Wie zijn de gastheren van guest apartment Housewarming?
Het kloppend hart van het Housewarming project ligt bij ons, Gaetan Goosens uit Brussel en Wout Heynssens uit Gent. Gaetan is van oorsprong econoom en werkzaam als mode-agent voor Belgische designers en labels. Wout is afgestudeerd aan de Hotel -en Toerismeschool Spermalie en is daarna als meubelmaker en - ontwerper aan de slag gegaan. Samen zijn wij op de benedenverdieping van ons herenhuis in Antwerpen Zuid een experience store begonnen. Ons pand heet Housewarming en omvat, naast de experience store, ook onze B&B en wij bewonen zelf de bovenste verdieping. In onze winkel presenteren wij een mix van kleding, kunst en (vintage) design in een intieme context.

Sinds april 2022 is het guest apartment op de eerste etage klaar voor bezoekers. Ons guest apartment Housewarming is in de stijl van onze experience store ontworpen. Warm, authentiek en gezellig. Precies zoals de wijk om ons heen.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen een B&B op te richten? 
We hebben langere tijd met het idee rondgelopen. We houden ervan om het onze gasten gezellig te maken en een plaats te mogen zijn waar mooie en unieke momenten worden beleefd. Het grootste compliment wat wij kunnen krijgen, is om daar deel van uit te maken door de sfeer die we aanbieden.
Ons guest apartment is eigenlijk ook heel organisch ontstaan vanuit het hebben van een fijne logeerkamer in ons huis. De stap naar een guest apartment voor een breed publiek, voelde dan ook als een logisch en welkom vervolg.

Waar bevindt jullie B&B zich? 
Kasteelpleinstraat 34 in Antwerpen, op de eerste verdieping van ons herenhuis. Op de begane grond hebben wij onze experience store.

Waarom hebben jullie voor deze locatie gekozen?
Antwerpen Zuid staat voor authenticiteit en gezelligheid. Je vindt er statige herenhuizen, wandelt er over boulevards maar duikt even makkelijk een verscholen zijstraatje in, om vervolgens te eindigen op een prachtig plein. Achter ons ligt bijvoorbeeld de bekende Marnixplaats, met zijn populaire cafés en restaurants. Kunstliefhebbers vinden er bekende en opkomende kunstgalerieën, alsook musea als het FOMU (fotomuseum Antwerpen)
en het MHKA (museum van hedendaagse kunst Antwerpen). De locatie voor ons guest apartment hebben we heel bewust gekozen. Het moest een wijk zijn waar de authenticiteit nog bewaard gebleven is en waar je nog nieuwe dingen kunt ontdekken. Toch mocht het ook niet te ver van het historisch centrum gelegen zijn. Op deze locatie in Antwerpen Zuid hebben we alles wat we zochten, kunnen vinden. 

Wat zeggen mensen vaak over jullie B&B? Waar blinken jullie in uit?
Van onze gasten horen we vaak terug dat we in onze stijl heel trouw gebleven zijn aan ons zelf. Dat geldt trouwens voor alles, van inrichting tot service. In de inrichting hebben wij persoonlijke keuzes kunnen maken waarin je onszelf terugziet. Dat maakt de inrichting bijzonder en maar ook warm en aantrekkelijk. Daarnaast willen we graag uitblinken met onze service omdat we dat zelf zo enorm belangrijk vinden. We proberen zeer communicatief te zijn en snel te reageren op vragen. We hopen dat iedereen zich op deze manier bijzonder en welkom voelt in ons guest apartment.


Wanneer je zelf een nachtje weg bent, waar let je dan allemaal op? 
Locatie, netheid en hygiëne, stijl en goed slaapcomfort zijn dingen waar wij zeker op letten tijdens een bezoek aan een B&B of guest apartment. De locatie is namelijk een ontzettend belangrijk onderdeel van je verblijf. Qua locatie zijn wij met onze eigen B&B enorm verwend. Alles is hier letterlijk dichtbij. Van moderne kunst en cultuur tot fijne restaurants en populaire cafés. Maar ook mooie pleinen en de oude binnenstad van Antwerpen vind je hier op loopafstand. Locatie is dus wel essentieel te noemen wanneer wij in een nachtje weggaan. Maar niet alleen locatie telt. Ook netheid en hygiëne zijn belangrijk. We schenken hier zelf ook veel aandacht aan. Ons appartement wordt na elk verblijf grondig gepoetst en hygiënisch gereinigd. Je wil iedere gast het gevoel geven dat ze welkom zijn. Hygiëne is daar een onderdeel van. Stijl vinden wij natuurlijk belangrijk, maar de inrichting van een guest apartment of B&B is
ook een heel persoonlijke keuze. Wat stijl betreft vinden we het moeilijk om daar zelf uitspraken over te doen, maar wij zijn alvast erg tevreden met het resultaat van ons guest apartment. Het appartement weerspiegeld zonder meer wat wij belangrijk vinden; gezelligheid en het gevoel van een ‘home away from home’. Dit zie je terug in het gebruik van natuurlijke materialen en de interessante mix van hedendaags design met vintage stukken. Zo zijn we tot een stijl gekomen die warm en tijdloos aanvoelt. Als laatste is natuurlijk het slaapcomfort van belang. Zelf hebben wij daarin onze partner Loof gevonden en zijn ontzettend blij met onze heerlijke bedden. Goed slapen is de basis van een B&B!

 


Hoe belangrijk is een goed ontbijt voor jullie? Bieden jullie zelf ook een ontbijt aan?
We hebben er bewust voor gekozen om het ontbijt te laten verzorgen door
Circus. Dat is een ontbijt -en brunchbar net naast ons. Circus heeft lokale en seizoensgebonden keuken en gebruikt voornamelijk biologische producten. Dit proef je terug in elk gerecht en past perfect bij ons. Het ontbijt kan op de kamer worden geserveerd of terplaatse (binnen of op terras) worden genuttigd.
Bij Loof gaat het natuurlijk over een goede nachtrust.

Hoe belangrijk is het bed en matras in jullie B&B?
Wij zijn van mening dat een goede nachtrust het allerbelangrijkste is en boven alles staat. Als het plaatje fantastisch uitziet, maar je doet geen oog dicht, dan is het ook allemaal voor niets geweest. Daarom hebben we er bewust voor gekozen om met Loof samen te werken, op aanraden van enkele vrienden van ons. Het bed zelf is gemaakt van hout en past bijzonder goed bij onze stijl van inrichten maar is ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. In onze bedden vind je het medium pocketvering matras van Loof, dat werkelijk voor iedereen fijn slaapt.

Benieuwd naar de tips van Wout & Gaetan?
Bekijk hieronder wat je nog meer zou kunnen bezoeken als je op bezoek bent bij Housewarming.


Ontbijt:
-CIRCUS
-Mirlo’s Restaurants:
- Le John
- Middle Eats
- Ciro’s
- Visbistro Mojo
- Fiskebar

Drankje:
- Baron
- Vitrine


Heb je zin gekregen om het mooie Antwerpen en het guest apartment Housewarming van Gaetan en Wout te ontdekken? Boek dan gelijk een kamer. Laat je ons weten hoe je geslapen hebt? ;-)