Zo maak je van 2019 een uitgerust jaar.

Zo maak je van 2019 een uitgerust jaar.

Lees in deze blogpost wat je kunt doen om in 2019 elke ochtend fris en fruitig naast je bed te staan.

Hoe beter je slaapt, hoe vrolijker, energieker en gezonder jij je voelt. Daarentegen draagt een slechte nachtrust bij aan stress, oververmoeidheid en maakt je prikkelbaar. Genoeg redenen dus om hier in 2019 iets aan te doen. Maar hoe kom je nu tot die oh zo heerlijke slaap? Lees hieronder wat je kunt doen om in 2019 elke ochtend fris en fruitig naast je bed te staan.

Creëer een vast avondritueel

Net zoals je in de ochtend tijd nodig hebt om op gang te komen, heb je voor het slapen gaan tijd nodig om de dag af te bouwen. Volg daarom ongeveer een uur voor het naar bed gaan een vast ritueel. Hiermee geef je je lichaam eigenlijk seintjes dat het zich kan klaarmaken om te gaan slapen. Dit ritueel kan uit uiteenlopende activiteiten bestaan: een paar simpele yoga-oefeningen, het lezen van een boek, een warme douche, muziek luisteren, of wat dan ook dat jij ontspannend vindt. Kleine moeite, groot effect!

Houd je werk buiten de slaapkamer

Je werkmail nog even checken in bed? Verleidelijk, maar geen goed idee! Dit brengt namelijk de energie die staat voor werken en inspanning naar je slaapkamer. Een ruimte die juist bedoeld is voor ontspanning en rust. Hoe meer activiteiten je associeert met de slaapkamer, zoals je laptop mee in bed nemen, hoe lastiger het wordt om in slaap te vallen wanneer je dit wilt. Ook telefoons en tablets zijn een no go in het slaapvertrek. Schermen geven blauw licht af, waar je juist alert van wordt.


Je hoofd leegmaken

Je kent het wel, er spookt van alles door je hoofd, gedachten blijven komen en iedere gedachte leidt weer tot nieuwe gedachten. Voor je het weet geeft het je een druk en gestrest gevoel en kun je niet meer in slaap komen. Hoe kun je deze malende gedachten ’s nachts de baas zijn? Een veel gebruikte methode om malende gedachten te stoppen is ze op te schrijven. Op die manier kun je gedachten de rest van de nacht van je afzetten. Zorg daarom dat er altijd pen en papier naast je bed liggen!

Maak van je slaapkamer een fijne rustzone

Er zijn altijd mensen die onder allerlei omstandigheden kunnen slapen, maar voor de meeste geldt dat de omgeving van invloed is op het slapen. Maak daarom een baken van rust en stilte van dit belangrijke toevluchtsoord. Volgens ons gaat het om het creëren van een aangename, harmonieuze en intieme sfeer waar jij afstand kunt nemen van alle dagelijkse prikkelingen en chaos. Denk daarbij aan lichte kleuren en natuurlijke materialen. Daarnaast dragen een comfortabel matras, een goed hoofdkussen en kwaliteitsbeddengoed met een fijne textuur ook bij aan een goede nachtrust. Oh, en vergeet ook vooral dat mooie Loof bed niet!