Optimaal slapen met de kracht van linnen

Optimaal slapen met de kracht van linnen

Linnen is een natuurlijk materiaal dat al duizenden jaren wordt gebruikt in onder andere kleding en beddengoed. Het wordt gemaakt van de vezels van de vlasplant en staat bekend om zijn duurzaamheid, ademend vermogen en luxe uitstraling. In deze blogpost vertellen we je meer over de eigenschappen van linnen en waarom het een goede keuze kan zijn voor dekbedovertrekken en matrassen.

Kies voor zero-waste
Wist je dat een groot deel van het linnen dat geteeld wordt uit Europa komt? Het vochtige karakter van het typische West-Europese zeeklimaat zorgt ervoor dat de vlasplant goed kan groeien. Met de vezels van deze vlasplant produceren we ons linnen. Maar dat is niet alles! Alle delen van de vlasplant zijn namelijk bruikbaar. Zo zien we de zaden bijvoorbeeld vaak terug in zeep en zelfs voeding. En de korte vezels die niet geschikt zijn voor de fijne, linnen garen worden gebruikt voor touw of andere grove garen.

Linnen dekbedovertrekken: puur genieten
Een van de fijnste eigenschappen van linnen als je het ons vraagt? Het voelt koel aan. Linnen is ademend en ventilerend, wat betekent dat het transpiratievocht goed kan afvoeren en warmte kan reguleren. Hierdoor voelt je bed in de zomer heerlijk koel aan, en heb je het in de zomer lekker warm.

Een ander voordeel van linnen is dat het een natuurlijk, hypoallergeen materiaal is. Het trekt geen stof en allergenen aan en wordt niet statisch. Kortom, het is dus een goede keuze voor mensen met allergieën of een gevoelige huid. Daarnaast is linnen milieuvriendelijk, omdat het gemaakt wordt van een hernieuwbare bron en het productieproces minder water en chemicaliën vereist dan bijvoorbeeld het productieproces van katoen.

Nog een ander bijkomend voordeel: linnen ziet er luxe uit! Het natuurlijke karakter van de stof past goed in een Scandinavische stijl, gaat lange tijd mee én zorgt voor een bed dat kwaliteit uitstraalt. Er wordt niet voor niets gezegd dat luxe in eenvoud zit.

De kracht van linnen in je matras
De mooie eigenschappen van linnen niet alleen in je beddengoed, maar ook in je matras terugvinden? Stel je eens voor hoe fijn je kunt slapen als je volledig omhelst wordt door de ademende en hypoallergene kwaliteiten van linnen. Dat kan met het Loof ‘Morning’ pocketveringmatras. De tijk van dit matras is namelijk gemaakt van linnen. Daarnaast is dit bijzondere matras opgebouwd uit zeven comfortzones die zo geplaatst zijn dat je schouders en bekken optimaal ondersteund worden. Zo geniet je niet alleen van ademende kwaliteiten van linnen, maar ook van een geweldig comfort. Wel zo fijn toch?


Wil jij ook lekker slapen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips op het gebied van slapen, meer over de Scandinavische lifestyle en de leukste B&B’s in je mailbox. Samen zorgen we voor een heerlijke nachtrust! De inschrijf optie vind je rechtsonder op onze website.