De ochtend van Joost.

De ochtend van Joost.

Een nieuwe morgen, een nieuw ritueel. Maak kennis met ontwerper Joost van der Vecht en zijn ideale ochtendritueel in de outdoor.

 

Een nieuwe morgen, een nieuw ritueel. Maak kennis met ontwerper Joost van der Vecht en zijn ideale ochtendritueel in de outdoor.

Mijn ultieme ochtend ritueel vindt buiten plaats. Als het even kan ga ik de stad uit. In het buitenland zoek ik meestal de bergen op, in Nederland de bossen. Ik houd van de eenvoud van een outdoor lifestyle en neem zo min mogelijk spullen mee. Wanneer ik heel vroeg in de morgen onder de bomen wakker wordt en het tentdoek opensla, check ik als eerste mijn vuurplaats. Met de kooltjes van de vorige avond en wat gesprokkeld berkenbast is het opstoken snel gedaan.


Vorig jaar heb ik een eigen mes gemaakt, een zogenaamd scandic-knife. Het vormen en bewerken van het houten heft geeft een super voldaan gevoel. Het is mooi om zelf een voorwerp te maken, de functionaliteit ervan te begrijpen en toe te passen en het te onderhouden. Ik weet dat dit mes meer dan een leven lang mee zal gaan. Die kwaliteit, door de tijd en aandacht die tijdens het maakproces eraan is gegeven, is belangrijk voor mij.

Op zo’n koude ochtend in het bos schraap ik er wat houtkrullen mee voor onder de koffiepot. Koffie maken op een eigen vuurtje in het bos is voor mij echt het ultieme moment in de ochtend. Ik kampeer het liefste aan de bosrand. Je ziet dan in de eerste uren van de morgen hoe de dauw boven de velden hangt. Als na een tijdje de percolator pruttelt en de koffiegeur zich verspreid gaat ineens het tentdoek weer open. Zo’n ochtendmoment moet je natuurlijk kunnen delen…