De ochtend van Anouk.

De ochtend van Anouk.

Een nieuwe morgen, een nieuw ritueel. Maak kennis met textiel artiest Anouk van der Laan en lees hoe zij zich klaar maakt voor de dag.

 

Een nieuwe morgen, een nieuw ritueel. Maak kennis met textiel artiest Anouk van der Laan en lees hoe zij zich klaar maakt voor de dag. 

“Ik word over het algemeen wakker nog voor mijn wekker is afgegaan. Ik rol naar het uiteinde van mijn bed en grijp de gordijnen, trek ze open onhandig met maar één, nog steeds liggend in bed. Ik rek mijn net wakker geworden lichaam uit en zoek naar mijn telefoon, zet het alarm af, check mijn mail en scrol door de VPRO app ‘Koos’ voor een paar minuten inspiratie en entertainment.


Ik klim uit bed en open nu de gordijnen volledig. Ik woon op de 11e verdieping en normaal gesproken heb ik vanuit mijn slaapkamer een panoramisch gezicht op Amsterdam, maar deze ochtend stond ik in een sombere wolk en kon ik niet verder kijken dan mijn eigen raamkozijn.


Terwijl Youtube live versies afspeelt van mijn favoriete artiesten, maak ik koffie en bananenijs met noten en dadels; alles op mijn eigen gemakje. Helemaal uitgerust stap ik op mijn fiets en ga op weg naar mijn studio, waar mijn dag altijd kalm begint tussen de garens, kleurkaarten en mood boards.”

 
Dank je wel Anouk voor het delen van jouw ochtendritueel. Kom meer te weten over Anouk op haar website anoukvanderlaan.nl.