Node tafelserie Node tafelserie

Node tafelserie

Download brochure
Node tafelserie Node tafelserie

Ontwerper Joost van der Vecht tekende voor het ontwerp van de serie Node, bestaande uit een tafel in verschillende uitvoeringen met een bijpassend bankje. Als centraal punt in een leefruimte koos Joost in het ontwerp voor  een uitnodigende vormentaal met ronde hoeken en ronde poten. De Engelse naam Node refereert aan/verwijst naar het ontvouwen van de poten uit het blad - zoals ook  takken ontspruiten uit een stam. De tafel leent zich goed voor diverse toepassingen – van fijne eettafel voor diners met vrienden en familie tot een plek waaraan gewerkt kan worden. 

We hebben ervoor gekozen om de serie Node in diverse afwerkingen en lengtematen uit te brengen. Bij de tafel kan gekozen worden tussen gelaagd berken en massief eikenhout. Het gelaagd berken is ofwel afgewerkt met eikenfineer afgewerkt met een olie ofwel met HPL met een keuze uit vier kleuren. 

In geval van het massief eikenhout kan wederom gekozen worden uit de drie natuurlijke oliën. Het onderstel is in alle gevallen uitgevoerd in massief eikenhout. In de uitvoeringen gelaagd berken met eikenfineer en massief eikenhout, wordt het onderstel in dezelfde tint geolied als het blad. Bij de uitvoering gelaagd berken met HPL komt het onderstel standaard in de olie White 5%.

Het eikenfineer multiplex is ook toegepast op het bankje en ook hier heb je de keuze uit de drie natuurlijke oliën. Het onderstel van het bankje is in overeenstemming met de tafel uitgevoerd in massief eikenhout en wordt in dezelfde tint geolied als de zitting.